23 Ιαν 2017

Ξεδιπλώνεται το σκάνδαλο Novartis - Μεγάλη ανησυχία στη ΝΔ

Νέες πτυχές του σκανδάλου Novartis ξεδιπλώνει καθημερινά η παράλληλη δικαστική έρευνα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αθήνα – πτυχές, που αγγίζουν ευθέως πολιτικά πρόσωπα κι έχουν θέσει σε συναγερμό τη Νέα Δημοκρατία.
Στο επιτελείο της ...
Νέας Δημοκρατίας επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr στο σκάνδαλο εμπλέκονται πρώην γαλάζιοι υπουργοί. Ορισμένοι από αυτούς, δε, κατέχουν και σήμερα υψηλότατες θέσεις στη ΝΔ.
Εμπλοκή έξι πολιτικών
Τα έως τώρα στοιχεία που έχουν φθάσει στα χέρια των δικαστικών αρχών και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι η υπόθεση έχει τεράστιο βάθος και τα πλοκάμια του σκανδάλου αγγίζουν τουλάχιστον έξι πολιτικούς και αρκετούς ακόμη κρατικούς λειτουργούς.
Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου θα ηγηθεί κλιμακίου ανώτερων ελλήνων εισαγγελέων που ετοιμάζεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παραλάβει πρόσθετα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η υπόθεση της Novartis επίσης, με τις μίζες σε χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς, ήταν και το αποκλειστικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο αμερικανός πρεσβευτής  στην Αθήνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, παρουσία και ειδικού νομικού συμβούλου.
«Ξέπλεναν» τις μίζες μέσω media
Σύμφωνα άλλωστε με έγκυρες πηγές, που επικαλείται σε ρεπορτάζ της στο ΒΗΜΑ η Γιάννα Παπαδάκου στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών βρίσκονται έξι πολιτικοί, ο ένας σε ανώτατο επίπεδο, οι οποίοι φέρονται να συνεργάζονταν με την Novartis, είτε για τη διαμόρφωση των τιμών είτε για την προνομιακή πληρωμή της εταιρείας από εποπτευόμενους οργανισμούς, την περίοδο που ουσιαστικά υπήρχε στάση πληρωμών λόγω Μνημονίου είτε για την απολαβή πολιτικών ωφελημάτων από τη λειτουργία συγκεκριμένων ΜΜΕ. Πολλά από τα χρήματα, που χαρακτηρίζονται δωροδοκίες, «ξεπλένονταν» με χορηγίες από την πολυεθνική σε Μέσα των οποίων η τηλεθέαση δεν δικαιολογεί μηνιαία χορηγία με χιλιάδες ευρώ.
Τα βίντεο από την κρυφή κάμερα
Όπως σημειώνει το ΒΗΜΑ, ακούγεται απίθανο αλλά όλες οι κινήσεις της εταιρείας, ακόμα και των προσώπων που τη «βοηθούν» και «συνεργάζονται» μαζί της, καταγράφονταν σε νόμιμα βίντεο, στα οποία τα στελέχη της μιλούν ελεύθερα... Εκτός από τα 20 βίντεο - εμπεριέχονται στη δικογραφία των Αμερικανών - υπάρχουν και συνομιλίες που έχουν καταγραφεί με κρυφή κάμερα, στοιχεία πάντως που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επισήμως σε δικαστικές διαδικασίες. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού τα ονόματα των πολιτικών που ακούγονται είναι περίπου 20.
Ανοίγουν λογαριασμοί
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας, και ειδικότερα του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Γιάννη Δραγάτση, βρίσκονται 50 πρόσωπα, για τα οποία έχει διατάξει το άνοιγμα των λογαριασμών τους, αλλά και η ίδια η εταιρεία. Με εντολή του ανοίχθηκαν όλοι οι λογαριασμοί της Νovartis αλλά και όλων των θυγατρικών εταιρειών της, καθώς και όλων των εταιρειών που συνδέονται με αυτήν. Είναι η πρώτη φορά που ανοίγονται οι εταιρικοί λογαριασμοί.
Από τα πρόσωπα που ελέγχονται είναι όλα τα μέλη του ΔΣ της Novartis στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας Κ.Φ., που σήμερα είναι στο τιμόνι άλλης εταιρείας. Οσον αφορά τον συγκεκριμένο, έχουν εντοπιστεί διαφορές μεταξύ των καταθέσεών του και των δηλώσεών του στην Εφορία.
Πηγή: http://tvxs.gr