17 Ιαν 2017

Τζανακόπουλος: Στόχος η υπέρβαση της ασυμφωνίας μεταξύ των δανειστών

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, έχοντας ταυτόχρονα διαρκή μέριμνα για τα συμφέροντα της κοινωνικής ...
πλειοψηφίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά της διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Στόχος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι στο επερχόμενο Eurogroup να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την υπέρβαση της ασυμφωνίας μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ και των άλλων μερών.
«Η ασυμφωνία αυτή αφορά στο δημοσιονομικό μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος αλλά και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος» πρόσθεσε.
«Το θετικό είναι ότι όλοι πλέον δέχονται πως η ασυμφωνία δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα και επομένως πρέπει να επιλυθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και μάλιστα με πολιτικούς όρους» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί άμεσα η β΄ αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα μετά τη λήξη του  προγράμματος και με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Πηγή: http://www.enikos.gr