4 Ιαν 2017

Η κάμερα ταχύτητας που αποφέρει «χρυσάφι» στο βρετανικό δημόσιο

Μία και μόνο κάμερα ταχύτητας έχει αποφέρει στο βρετανικό δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 1,5 εκατ. λίρων (ήτοι περίπου 1,76 εκατ. ευρώ) από πρόστιμα κι όλα αυτά σε μόλις 6 μήνες!
Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε δρόμο στη διοικητική περιφέρεια ...
του Λονδίνου ονόματι Ίλιγκ. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα η συγκεκριμένα κάμερα ταχύτητας είναι η πιο… παραγωγική της βρετανικής πρωτεύουσας, αποδίδοντας το 1/3 των προστίμων ολόκληρης της πόλης!
Τοποθετημένη σε σημείο με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα (για την ακρίβεια 30μίλια/ώρα), η κάμερα έκοψε 15.000 πρόστιμα σε οδηγούς που ξεπερνούσαν το όριο. Τοποθετήθηκε στο σημείο τον Απρίλιο και έπιασε τον παραπάνω αριθμό μέχρι τον περσινό Οκτώβριο.
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, η κάμερα τοποθετήθηκε με στόχο την προστασία εργατών που αντικαθιστούσαν μια παλιά γέφυρα στο σημείο.
Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης κάμερας αποκαλύφθηκε όταν ο οδηγός Terry Payne έλαβε μια κλήση και ζήτησε επιπλέον πληροφορίες από την μητροπολιτική αστυνομία. Συγκεκριμένα πληροφορήθηκε ότι το μέσο καταγραφής παραβάσεων είχε σαν αποτέλεσμα να βεβαιωθούν 14.544 πρόστιμα τους πρώτους 6 μήνες.
«Νομίζω ότι το γενικότερο νόημα είναι ότι οι άνθρωποι απλώς δεν γνωρίζουν ότι οδηγούν σε περιοχή 50 χλμ/ώρα. Οι πινακίδες θα έπρεπε να είναι πιο ευδιάκριτες», δήλωσε ο Payne. speeihdfa2 speeihdfa3 speeihdfa4 
Πηγή: http://www.newsbeast.gr