29 Ιαν 2017

Θεατρική επιχείρηση στα Ίμια του αρχηγού του τουρκικού στρατού

Ανήμερα της επετείου 21 χρόνων από την κρίση στα Ίμια, ο τουρκικός στρατός προχώρησε σε μια επιχείρηση «θέατρο», προσπαθώντας να προσεγγίσει τις βραχονησίδες. Η νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Ειδικότερα μια τουρκική ...
πυραυλάκατο, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενη από δύο σκάφη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, επιχείρησε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ίμια.
Στην περιοχή των Ιμίων έπλεε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, «Κραταιός» που τους προειδοποίησε ότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Τα τουρκικά σκάφη άλλαξαν πορεία και επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία.
Η τουρκική επιχείρηση έμοιαζε περισσότερο με «θέατρο», καθώς στα σκάφη του τουρκικού στρατού επέβαιναν και φωτογράφοι για να τραβήξουν ορισμένες εικόνες με τον Χουλουσί Ακάρ και φόντο τις βραχονησίδες.
Τα σκάφη ακολουθούσε από τον αέρα και ελικόπτερο που μαγνητοσκοπούσε τα πάντα, ώστε οι εικόνες να χρησιμοποιηθούν επικοινωνιακά, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για «επίσκεψη» του Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια. 
Πάντως μετά τη νέα πρόκληση, με ανακοίνωσή του το τουρκικό επιτελείο θέλησε να ρίξει τους τόνους, μιλώντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για ελληνοτουρκική φιλία και ειρήνη.



Πηγή: http://tvxs.gr