31 Ιαν 2017

Μπλόκα αγροτών: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και ποιοι άνοιξαν

Αποφασισμένοι είναι οι αγρότες να μην κάνουν πίσω... Τα μπλόκα τους ενισχύονται σε όλη τη χώρα ενώ όλο και πληθαίνουν οι αποκλεισμοί δρόμων. Διαβάστε παρακάτω σε ποια σημεία ο δρόμος είναι αποκλεισμένος από αγρότες και ποιοι δρόμοι πρόκειται να ανοίξουν:
...


 

Έφυγαν από το τελωνείο του Προμαχώνα αγρότες και κτηνοτρόφοι

Αποχώρησαν από το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, που "πάτησαν" στο σημείο νωρίς το πρωί, με τα αγροτικά τους οχήματα και άλλα ιδιωτικής χρήσης. Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 13.00 και για περίπου μία ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών πραγματοποίησαν, πεζή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας 100 μέτρα από το τελωνείο του Προμαχώνα, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Κλειστό παραμένει το τελωνείο των Ευζώνων - Ενισχύεται το μπλόκο

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων της κεντρικής Μακεδονίας στο τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης, όπου λίγο πριν τις 13.00 κατέφθασαν με τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι του κλάδου από το Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά τις 14.30 ξεκίνησαν με κατεύθυνση τον κόμβο της Ειδομένης και άλλες δυνάμεις αγροτών από τη Χαλάστρα, όπου βρίσκονται στα διόδια Μαλγάρων.
"Ας έρθουν με το καλό και οι συνάδελφοί μας απο τα διόδια Μαλγάρων και στη συνέχεια θα κάνουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας" επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, ενημερώνοντας ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αστυνομικές δυνάμεις.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει κλειστό από χθες στις 16.30, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τόσο τον κόμβο της Ειδομένης, στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, όσο και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν σε αυτό.
Το μπλόκο στα "πράσινα φανάρια" - ΦΩΤΟ EUROKINISSI 
Το μπλόκο στα "πράσινα φανάρια" - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
"Αν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων" επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε: "Εάν τους εμποδίσουν, τότε είμαστε αποφασισμένοινα να σκληρύνουμε τη στάση μας". Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν στις 28/1 στο 1,5 χιλιόμετρο από το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης. Χθες το μπλόκο ενισχύθηκε με συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά, τη Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.

Άνοιξαν στις 14.00 τα διόδια Μαλγάρων - Συμβολικά κλείνει η Εγνατία οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας στον κόμβο της Κουλούρας

Στις 14.00 άνοιξαν τα διόδια Μαλγάρων αγρότες, που είναι στο σημείο από τις 28/1 και σήμερα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συμβολική κινητοποιήση μιάμισης ώρας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των δύο επικεφαλής στο σημείο, Κώστας Ανεστίδης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.
Ο ίδιος είπε ότι σε σημερινή τους συνέλευση οι συμμετέχοντες στο μπλόκο έλαβαν απόφαση να επιχειρήσουν το Σάββατο 4/2 στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξάγεται η 10η Διεθνής Έκθεση "Zootechnia", τη μετάβασή τους με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.
Συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας, απο τις 14.00, αποφάσισαν, εξάλλου, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, που βρίσκεται επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://www.newsit.gr