27 Ιαν 2017

Οι αγρότες έκλεισαν επ’ αόριστον την Εθνική στον κόμβο της Νίκαιας - Όλα τα μπλόκα

Οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας έκλεισαν επ’ αόριστον το ρεύμα προς την Αθήνα στην εθνική οδό. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους. Στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, ...
τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Διαμαρτύρονται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. 
«Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το μπλόκο της Νίκαιας θα στηθεί και θα ενισχυθεί. Την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας ξεκληρίζει δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Ήδη, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι στημένα αγροτικά μπλόκα. Όλοι επιμένουμε πως τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε, γιατί πρέπει να ζήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας. 
Αποκλεισμός διαρκείας και στον κόσμο Αγίου Δημητρίου στην Ιόνια οδό, στο ύψος της Άρτας. Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν χθες και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντίρριου.
Χθες Πέμπτη οι αγρότες των Σερρών επιχείρησαν να κινηθούν με τα τρακτέρ τους προς τον Προμαχώνα, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Στην περιοχή επικρατεί ένταση. 
Οι αγρότες των Σερρών έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, που συνεχώς πολλαπλασιάζονται, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Προμαχώνα, στο ύψος του Σιδηροκάστρου. 
Εκεί βρίσκονται κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, που κρατούν κλειστή την πρόσβαση των τρακτέρ στην εθνική, οξύνοντας τα πνεύματα. 
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «απείλησαν με ξυλοδαρμό» και πρόσθεσε ότι οι αγρότες θα προσπαθήσουν να ξαναφτάσουν στον Προμαχώνα. «Αν δεν γίνει διαφορετικά, θα πάμε σε ευθεία σύγκρουση με τα ΜΑΤ» κατέληξε. 
Πηγή: http://tvxs.gr