9 Ιαν 2017

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα περισσότερα σχολεία στην Αττική, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στην ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ο μηχανισμός του έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για την προστασία ...
των άστεγων από το ψύχος, ενώ συνεργεία του επιχειρούν ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.
Ο δήμος Αθηναίων ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.
Την ίδια στιγμή, μέσω Twitter ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε:  Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Βριλίσσια, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Χολαργός.
Ανατολική Αττική
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αποφάσισε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ραφήνα - Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).
Παλλήνη
Δεν θα ανοίξουν την Τρίτη τα σχολεία στο δήμο Παλλήνης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Αθανάσιου Ζούτσου, κλειστά θα παραμείνουν τα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις περιοχές της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας.
Κορυδαλλός
Όσα σχολεία στο δήμο Κορυδαλλού βρίσκονται σε σημεία της πόλης με έντονες κλίσεις στο οδόστρωμα, δεν θα ανοίξουν την Τρίτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, υπήρξε συνεννόηση του δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, και αύριο θα είναι κλειστά το 3ο, 7ο, 8ο, 18ο, 19ο και 21ο νηπιαγωγείο, καθώς και το 5ο, 9ο, 10ο, 12ο δημοτικό σχολείο.
Όπως επίσης αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη διάθεση γονέων και εκπαιδευτικών για πληροφορίες και ενημέρωση, θα παραμείνει από τις 7.00 το πρωί αύριο το τμήμα Παιδείας του δήμου Κορυδαλλού, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 210 4990456.
Ίλιον
Τέλος, ο Δήμος Ιλίου έκανε γνωστό ότι θα παραμείνουν κλειστά  τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.
Πηγή: http://www.enikos.gr