14 Ιαν 2017

Παπανάτσιου: Ο Σόιμπλε να καταλάβει πως δεν είναι η μόνη δύναμη στην Ευρώπη

Κανένας νέος φόρος το 2017- θα καταργηθεί «κάποια στιγμή» ο ΕΝΦΙΑ 
Διαψεύδει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητεί μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων ενώ διατυπώνει την άποψη πως θα ήταν καλύτερο να μη συμμετέχει το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση.
Σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ ...
η κα Παπανάτσιου είπε πως «δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο» αναφερόμενη στις πληροφορίες για το προαναφερόμενο αίτημα του Γερμανού υπουργού σημειώνοντας: «Κατ' αρχήν δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση».
«Για μένα καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας». «Εντός Ευρώπης, εννοείται» απάντησε όταν της τέθηκε αυτό το ερώτημα.
«Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουν κι άλλοι. Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ» ανέφερε η κα Παπανάτσιου υπογραμμίζοντας πως «ο ελληνικός λαός έχει δεχτεί πάρα πολλά» και πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι πάρα πολύ συνεπής».
«Καταφέραμε πράγματα που δεν είχαν πετύχει οι άλλοι. Καταφέραμε πλεονάσματα, καταφέραμε να πιάσουμε στόχους, είμαστε συνεπέστατοι. Από κει και πέρα οφείλουν και οι άλλοι να μας σεβαστούν» επισήμανε.
Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός είπε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί «κάποια στιγμή» θα τον καταργήσει, σημείωσε πως το περιουσιολόγιο προχωράει και μέσα στο 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ενώ σε ρώτημα αν θα επιβληθούν νέα βάρη στους πολίτες απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017, ό,τι είχαμε ψηφίσει ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό συνεχίζει να υπάρχει. Δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει πάρα πολύ λίγα χρήματα. Κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr