31 Ιαν 2017

Σε συλλαλητήριο στη Λάρισα καλούν οι αγρότες της Νίκαιας

Νέες μορφές κινητοποιήσεων φαίνεται πως εντάσσουν στο πρόγραμμα τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.
Στο κάλεσμα του μπλόκου της ...
Νίκαιας, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως οι μικρομεσαίοι αγρότες βγήκαν στα μπλόκα, διότι όπως λένε, η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν υλοποίησε τα αιτήματα τους, αλλά με την πολιτική της προσθέτει κι άλλα βάρη».
Επίσης, οι αγρότες αναφέρουν πως όλα αυτά γίνονται «όταν το εισόδημά συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών τιμών για τα προϊόντα που καθορίζει η «ελεύθερη» αγορά και του διογκωμένου κόστους παραγωγής», καλώντας τέλος τους εργαζόμενους και τις άλλες κοινωνικές ομάδες να παλέψουν από κοινού συμμετέχοντας στο αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.
«Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, υποκινώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Έχουμε κοινά προβλήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια αντιλαϊκή επίθεση, κοινά συμφέροντα και αιτήματα. Επομένως, κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας μας. Η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμα τους.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr