23 Ιαν 2017

Στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα από τους αγρότες

Σταδιακά, αλλά αποφασιστικά αρχίζουν αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, με το πρώτο μπλόκο να στήνεται σήμερα Δευτέρα από αυτούς της Θεσσαλίας, στον Τύρναβο. Επίσης, λίγο πριν τις 12:30 οι αγρότες της Αιγιάλειας ...
έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Μέλη του αγροτικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 10:30 το πρωί στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νέα εθνική οδό, όπου προχώρησαν στον αποκλεισμό. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.
Στο μεταξύ στην Ηλεία αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, έχοντας παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο.

Ετοιμοπόλεμοι και οι αγρότες της Λάρισας

Τρακτέρ στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος της Μελούνας, κατέφθασαν λίγο μετά τις 13:30 από παραγωγούς του Τυρνάβου, καθώς σήμερα ξεκινάνε τα μπλόκα στη χώρα όπως είχαν αποφασίσει και οι αγρότες της Λάρισας στην πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως οι αγρότες βγαίνουν στο δρόμο και ξεκινούν έναν αγώνα ώστε να δουν λύσεις στα προβλήματα τους.
«Εμείς βγαίνουμε στο δρόμο και για να επιτύχουμε λύσεις στα προβλήματα μας, αλλά και να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση ενάντια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Θα συνεχίσουμε και φέτος τον αγώνα μας ώστε να ασκηθεί ο μέγιστος βαθμός πίεσης στη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας.
Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αγροτικών συλλόγων του νομού και οι επιτροπές αγώνα, αύριο Τρίτη στήνεται ακόμα ένα μπλόκο στην περιοχή της Αγιάς, ενώ την Πέμπτη στήνεται το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, από τις Ομοσπονδίες Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Κινητοποιήσεις αγροτών και στα Χανιά

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα και οι αγρότες στα Χανιά. Τη σημερινή κινητοποίηση οργάνωσε η ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων. Αρχικά οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στην Δημοτική Αγορά και εκεί αποφάσισαν να πάνε για μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Μπλόκα στην Ιόνια Οδό

Από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, ξεκίνησε στις 11 το πρωί τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και αυτή την ώρα στήνουν μπλόκο στην Ιόνια οδό στην έξοδο για την πόλη της Άρτας.
Λίγο νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

Βγήκαν τα τρακτέρ στην πόλη της Ζακύνθου

Από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.
Σήμερα, λίγο μετά τις δέκα το πρωί τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο κόμβο της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Ζακύνθου, Τιμόθεος Φαραός, επισήμανε ότι «μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίσαμε μια πρώτη συγκέντρωση ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακωθεί και με μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr