24 Ιαν 2017

Έρχεται νέο κύμα χιονιά - Στους -15 το θερμόμετρο την Παρασκευή

Νέο κύμα χιονιά έρχεται από τα βόρεια τις επόμενες ημέρες και θα «χτυπήσει» την Ελλάδα, με χαρακτηριστικά που ξαναζήσαμε τις ημέρες του «Αριάδνη» και «Βίκτωρ».
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο νέος χιονιάς θα είναι ουκρανικής «καταγωγής» και θα ...
κάνει την εμφάνισή του από την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα δούμε πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο να κατεβαίνει ακόμη και στους -15 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, η κακοκαιρία θα αρχίσει από σήμερα από τα νοτιοδυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες -που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις- και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου τις πρωινές ώρες, στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και την Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα.
Τα πρώτα χιόνια θα εμφανιστούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).
Θα χιονίσει στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Έρχεται Ουκρανικός χιονιάς
Ουκρανικό ονόμασε το νέο κύμα χιονιά ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που μίλησε στο realfm97.8 και το Νίκο Στραβελάκη. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και την Παρασκευή ο χιονιάς θα επισκεφθεί ξανά την Αττική, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο.
Οι πληροφορίες των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι από το βράδυ της Πέμπτης η θερμοκρασία θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, φτάνοντας ακόμη και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε ορεινές περιοχές.
Χαμηλές θερμοκρασίες (κοντά στο μηδέν) αναμένονται και στην Αττική από την Παρασκευή.
Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών έδωσε και ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς:


Πηγή: http://www.enikos.gr