16 Δεκ 2016

Νέα «τούμπα» από τη ΝΔ: Υπερψηφίζει το πάγωμα ΦΠΑ στα νησιά

Αλλάζει πάλι θέση η ΝΔ στο θέμα των παροχών Τσίπρα μέσα από το πλεόνασμα του 2016. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση για την αναστολή της ...
αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.
Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι η Ν.Δ. δεν είχε ποτέ αντίρρηση με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ.
Ωστόσο, όπως είπε, με την καταστρεπτική πολιτική στο προσφυγικό - μεταναστευτικό «δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών μας, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους, και τώρα έρχεται να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο, ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί, θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα πρότερα επίπεδα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Η (ατυχής) ισορροπία Μητσοτάκη μεταξύ «Σαμαρικών» και «Καραμανλικών»
Σχετικά με την επιλογή της Ν.Δ. να δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία για το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να μεταφέρει ένα προσωπικό του πολιτικό αδιέξοδο σε αδιέξοδο για τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες των πολιτών.
Η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων, η συζήτηση επί του οποίου ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.
Για την επικείμενη τροπολογία έχει επίσης προαναγγελθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ψήφισή της θα ακολουθηθεί διαδικασία αντίστοιχη με αυτή της τροπολογίας για την έκτακτη ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή  υποβολή αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας.
Πηγή: http://tvxs.gr