22 Δεκ 2016

Η σκληρή απάντηση Τσίπρα στη Γερμανία

Την εκδήλωση της Βουλής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα διάλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να στείλει, με νόημα, το δικό του μήνυμα στο Βερολίνο αλλά και την απάντησή του στις νέες βολές Σόιμπλε. Ήταν μια απάντηση με σκληρές αιχμές, και με τον ...
Έλληνα πρωθυπουργό να φωτογραφίζει εμμέσως πλην σαφώς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών δηλώνοντας: «Όσοι ετούτες τις ημέρες μας κουνούν το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, πρέπει πρώτα να τηρούν τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς».
«Εμείς βέβαια», πρόσθεσε, «μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».
 Λίγη ώρα αργότερα πάντως, κυβερνητική πηγή απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνιζε ότι οι δηλώσεις Τσίπρα δεν αφορούσαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην εκδήλωση της βουλής, αναφέρθηκε  στο «πλεόνασμα ψυχής» του ελληνικού λαού, ο οποίος «άνοιξε την αγκαλιά του και έδωσε πολλές φορές από το υστέρημά του για να υποδεχθεί ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι».
«Εμείς», τόνισε, «ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν».
Η συνέντευξη Σόιμπλε στη Die Zeit
Το μήνυμα Τσίπρα ήρθε εν μέσω της ανοιχτής ακόμη αντιπαράθεσης με το Βερολίνο για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχος και αμέσως μετά τη νέα, σημερινή συνέντευξη Σόιμπλε στην Die Zeit.
Στη συνέντευξή του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λέει ότι δεν έχει καμία κατανόηση για τον Αλέξη Τσίπρα όταν επιρρίπτει στην γερμανική κυβέρνηση την πρόθεση να βλάψει τους συνταξιούχους, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ και καιρό χωρίς τα Μνημόνια και διαμηνύει ότι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί δεν μπορούν να πληρώνουν διαρκώς, χωρίς όριο, για άλλες χώρες.
Στην ίδια συνέντευξη, δε, δείχνει ότι στοχεύει σε «θεσμικές αλλαγές» στην Ευρώπη, δηλώνοντας ότι «με το σημερινό μοντέλο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υπάρχει κάποια κόπωση».
Πηγή: http://tvxs.gr