28 Δεκ 2016

Επίσκεψη του Υπουργού ΨΗ.Π.Τ.Ε. κ. Ν. Παππά στο Κέντρο Διαλογής ΕΛΤΑ Πατρών

Δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά κατά την άφιξή του στα ΕΛΤΑ στο κέντρο διαλογής Πάτρας
Η στήριξη των ΕΛΤΑ είναι θέμα εθνικής σημασίας διότι τα ΕΛΤΑ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και έχουν αναπτύξει κάτι το οποίο δεν αποτιμάται. Το δίκτυο ως υποδομή είναι κάτι το οποίο είναι ανεκτίμητο 100%. Πάνω στο δίκτυο των ΕΛΤΑ μπορούν να ...
πατήσουν ποικίλες υπηρεσίες και εδώ νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν διότι είναι βέβαιο ότι πολλοί επιθυμούν τα ΕΛΤΑ να είναι ο φτωχός συγγενής αυτής της βαριάς βιομηχανίας των ταχυδρομείων, αλλά νομίζω ότι οι εργαζόμενοι, η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία μπορούν να αποδείξουν σε όλα τα επίπεδα πως τα ΕΛΤΑ αξίζουν να είναι εκεί που πρέπει να είναι. 

Πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα με το θέμα της καθολικής υπηρεσίας, να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες και να προχωρήσουμε και σε ένα πλέγμα ανασυγκρότησης το οποίο θα ξαναφέρει τον οργανισμό στη σφαίρα της βιωσιμότητας. Έχουμε συνείδηση και των προβλημάτων και των δυσκολιών άλλα έχουμε μπροστά μας δυνατότητες πολλές.
Υπάρχει η δυνατότητα και για νέες υπηρεσίες, έχει γίνει συζήτηση και με τη διοίκηση, νομίζω πως υπάρχει η διάθεση και ένα κοινό όραμα και κυρίως αυτό που δεν πρόκειται να γίνει είναι αυτό που παρατηρήθηκε στο παρελθόν. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ούτε να μιλήσω για σκοπιμότητες αλλά η αναντίρρητη πραγματικότητα είναι ότι τα ΕΛΤΑ δεν αξιοποίησαν όλες τους τις δυνατότητες. 
Υπάρχουν ήδη στενές επαφές με την ηγεσία και είμαι βέβαιος ότι και οι εργαζόμενοι με όρους αυταπάρνησης όπως κάθε εργαζόμενος σε έναν δημόσιο οργανισμό δεν το κάνει για τα χρήματα. Η αμοιβή είναι κατά τεκμήριο χαμηλή. Έτσι δεν είναι; Έχω στην θητεία μου την ευτυχία να συναντήσω δημόσιους λειτουργούς που έχουν αποδείξει ότι το αίσθημα της προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης και το αίσθημα του καθήκοντος είναι ικανό να τους κινητοποιήσει και να τους κάνει ακόμα και να κλείσουν τα αυτιά τους σε κρίσεις πάρα πολύ ισχυρών συμφερόντων. Έχει αποδειχθεί αυτό στο παρελθόν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιβεβαιωθεί αυτός ο κανόνας.
Πηγή: https://www.facebook.com/nikospappas