12 Δεκ 2016

Τι θα εξαγγείλει από τη Νίσυρο ο Τσίπρας

Στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου θα αναφερθεί εκτενέστερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στη Νίσυρο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ακόμα, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της ...
συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.
Σημειώνεται πως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή εφαρμογής της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα.
Κατά την επίσκεψή του στη Νίσυρο, ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, πιθανώς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς επίσης τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού εξέφρασε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του νησιού Χριστοφής Κορωναίος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου επισκέπτεται το νησί πρωθυπουργός, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.
«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνα να επισκεφτεί το νησί πριν από δύο μήνες», τόνισε ο κ. Κορωναίος, κάνοντας γνωστό ότι το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή, αποφάσισε να ανακηρύξει το πρωθυπουργό επίτιμο δημότη Νισύρου, πράγμα που θα γίνει αύριο σε ειδική τελετή.
«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού μπορεί να σηματοδοτήσει μια άλλη πολιτική για τα μικρά νησιά, τα προβλήματα των οποίων είναι πολλά και μεγάλα. Και ελπίζω στην διαρκή και μόνιμη συμπαράσταση του για την αντιμετώπιση τους», προσέθεσε ο δήμαρχος Νισύρου.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr