20 Δεκ 2016

Τσίπρας: Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα μετά το 2018

«Μετά το τέλος της συμφωνίας δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση έγκαιρα και θετικά. Τέλος και ορίζοντας αυτής της συμφωνίας ...
είναι, το αργότερο, τα μέσα του 2018, τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι «από εκεί και πέρα, και θέλω σε κάθε περίπτωση να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ανεργία αργά αλλά σταθερά μειώνεται, ενώ για την οικονομία υπογράμμισε ότι με πλεόνασμα 1,1% αντί για τον «κόφτη» ενεργοποιείται ο «δότης», «κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη».
«Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου. Το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί».
Ακόμη, τόνισε πως δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. «Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν».
«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα, χωρίς νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Με πίστη στις δυνάμεις μας, θα εργαστούμε σκληρά και θα τα καταφέρουμε. Δεν θα κάνουμε πίσω θα προχωρήσουμε μπροστά μέχρι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην χθεσινή ημέρα και στις επιθέσεις σε Άγκυρα και Βερολίνο. «Xθες ήταν μια δύσκολη νύχτα για όλη την Ευρώπη. Η Άγκυρα, το Βερολίνο, η Μόσχα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίστηκαν από τον τρόμο αποτρόπαιων πράξεων. Πράξεων που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή. Μπορεί να μην το υπολογίζουμε καμιά φορά, αλλά είναι ανεκτίμητο το αγαθό της ασφάλειας».
Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:
Πηγή: http://www.enikos.gr