15 Νοε 2016

Διαρροή εγγράφου: Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το Brexit

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στην εφημερίδα Times και στο BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συνολικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το υπουργικό συμβούλιο δεν αναμένεται να καταλήξει στην διαπραγματευτική στρατηγική που ...
θα ακολουθήσει για τους επόμενους έξι μήνες εξαιτίας διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολικά 500 μελέτες που σχετίζονται με το Brexit και ενδεχομένως να χρειαστεί η πρόσληψη 30.000 επιπλέον δημόσιων υπαλλήλων.
Το υπόμνημα, που έχει τίτλο «Ενημέρωση για το Brexit» και διέρρευσε στα βρετανικά μέσα, φέρεται να έχει επεξεργαστεί για λογαριασμό της κυβέρνησης σύμβουλος που δεν κατονομάζεται και έχει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό ενδεχομένως να χρειαστεί ένα ακόμη εξάμηνο προτού η κυβέρνηση αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να επιτύχει με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ή προτού συμφωνήσει στο ποιές θα είναι οι προτεραιότητες.
Σχετικά με την Τερέζα Μέι αναφέρει πως «καταλήγει σε αποφάσεις ώστε να διευθετεί η ίδια το ζήτημα», μια προσέγγισε που περιγράφεται ως «απίθανο να αποδεχτεί βιώσιμη».
«Δεν πρόκειται για μία κυβερνητική έκθεση και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα. Έχουμε επικεντρωθεί στο να προχωρήσουμε στο Brexit και να επιτύχουμε», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον, ο οποίος είδε το έγγραφο, δήλωσε ότι αυτό υποδηλώνει πόσο «σύνθετη, ανησυχητική και γεμάτη προκλήσεις θα είναι η διαδικασία της εξόδου».
Πηγή: http://tvxs.gr