28 Νοε 2016

Χιόνια και στην Αττική! Παγετός από απόψε το βράδυ

Σταματούν οι βροχές και οι καταιγίδες και ξεκινούν τα χιόνια και το κρύο από σήμερα το βράδυ. Από απόψε λοιπόν, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με ενδεικτικό ...
υψόμετρο 500 - 700 μέτρα.
Την Τρίτη
Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, 8 με 10 βαθμούς κατά τόπους, και χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, καθώς και:
  • Σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ακόμη και κάτω από 300 μέτρα).
  • Σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 - 500 μέτρα). 
Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα και πάνω).
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, εκτός από την Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις βορειοανατολικοί 8 με 9 Μποφόρ.
Την Τετάρτη
Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:
  • Σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα). 
  • Σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και στην Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400 - 600 μέτρα). 
Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις βορειοανατολικοί 8 με 9 Μποφόρ.
Σε όλη την Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και αναμένεται παγετός τη νύχτα προς Πέμπτη σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. 
Πάντως, γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
Πηγή: http://tvxs.gr