24 Νοε 2016

Αγώνες οικολογικής οδήγησης ταχυδρόμων οδηγών

Δύο ημέρες καταρρακτώδους βροχής στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2016 δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις υψηλών προσόντων ομάδες των An Post (Ιρλανδία), bpost (Βέλγιο), Correos (Ισπανία), CTT Correios (Πορτογαλία), Posti (Φινλανδία), Posten Norge ...
(Νορβηγία), PostNL Mail, PostNL Δέματα (Κάτω Χώρες) και PostNord (Σουηδία-Δανία) να ανταγωνιστούν σε μια πολύ δύσκολη τέταρτη χρονιά του Challenge Οδηγών της IPC (International Post Corporation) στη θρυλική πίστα Spa-Francorchamps της Φόρμουλα 1 στο Βέλγιο.

Ο συνδυασμός της βροχής, του ανέμου και της πτώσης των φύλλων έκανε τις απότομες ανηφόρες και κατηφόρες της διαδρομής και το στενό δρόμο ιδιαίτερα δύσκολα για τις 18 ομάδες που διαγωνίστηκαν στον τέταρτο αγώνα IPC Drivers’ Challenge. 

Οι ομάδες που αποτελούνταν από έναν επαγγελματία οδηγό και ένα διοικητικό στέλεχος εργάστηκαν από κοινού για να επιτύχουν σε μια σειρά δοκιμών που σχετίζονται με το χειρισμό του αυτοκινήτου, την οικολογική οδήγηση, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πελατών. 

Η φινλανδική ομάδα διακρίθηκε σε όλες τις πτυχές του ανταγωνισμού και πήρε το τρόπαιο Challenge στο φετινό διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι ομάδες από το Βέλγιο και την Ιρλανδία κατατάχθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ανατρέχοντας πίσω στην εκδήλωση, ο Holger Winklbauer, Διευθύνων Σύμβουλος της IPC, δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί σαφή απόδειξη της δέσμευσης της ταχυδρομικής βιομηχανίας προς την αειφορία. Η αλλαγή της συμπεριφοράς είναι ένα σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής για τη μείωση των εκπομπών CO2. 

Ο αγώνας της IPC και κατ’ επέκταση και οι πολλές εθνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους συμμετέχοντες μας, επιτυγχάνει αυτό το στόχο, με την προώθηση μιας ισχυρότερης συμμετοχής των ταχυδρομικών υπαλλήλων. 

Για πρώτη φορά, οι αγώνες οδηγών της IPC συνδυάστηκαν με αγώνες οικολογικής οδήγησης της διοργανώτριας ταχυδρομικής ομάδας. 

Ομάδες από 10 διαφορετικά ταχυδρομικά κέντρα της bpost στο Βέλγιο αγωνίστηκαν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη διεθνή δοκιμασία. 

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού οικολογικής οδήγησης, εκπροσώπησε τη bpost και έλαβε επάξια τη δεύτερη θέση. Ο Tom Goethals, Program Manager του στόλου οχημάτων της bpost, η οποία συνδιοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε: «Η bpost ήταν στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει την τέταρτη δοκιμασία του IPC Drivers’ Challenge. 

Ο συνδυασμός της βελγικής εθνικής εκδήλωσης με τους αγώνες της IPC, έκανε την εκδήλωση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και προκλητική. Οι ακραίες συνθήκες του φθινοπώρου με πολλές βροχή και τον άνεμο και ολισθηρούς δρόμους έκαναν την μήκους 40 χιλιομέτρων διαδρομή πολύ δύσκολη για τις ομάδες. 

Αλλά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες μπορούμε και εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την εξοικονόμηση δαπανών. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους καλύτερους στην κατηγορία τους οδηγούς την ευκαιρία να ανταγωνιστούν σε αυτό το εξαιρετικό τοπίο, μια μοναδική εμπειρία για πολλούς ανάμεσά τους». 

Οι αγώνες των οδηγών αποτελούν μέρος του προγράμματος βιωσιμότητας της IPC, που ξεκίνησε το 2009, συγκεντρώνοντας 20 ταχυδρομικούς φορείς από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία και τον Ειρηνικό. 

Το Σύστημα Περιβαλλοντικών μετρήσεων και Παρακολούθησης (EMMS) της IPC παρέχει μια κοινή μέτρηση του άνθρακα και το πλαίσιο αναφοράς βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων και είναι ανοιχτό σε όλα τα ταχυδρομεία σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το πρόγραμμα της IPC αξιολογεί την επάρκεια της διαχείρισης του άνθρακα, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αποτελεσματικότητα του άνθρακα των συμμετεχόντων ταχυδρομικών φορέων. 
Πηγή : IPC 
Πηγή: http://taxydromeio.gr