23 Νοε 2016

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις νέες προκλήσεις Ερντογάν για τα σύνορα

Τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβήτησε και πάλι τη συνθήκη της Λωζάνης,  καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών. «Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή ...
την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο» φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, που συμπλήρωσε ότι η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί.
«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε» υποστήριξε, αναφέροντας παράλληλα ότι έχει «δικαίωμα λόγου» όσο και αν προσπαθούν να του το αφαιρέσουν.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, απαντώντας ότι «δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες».
Και συμπλήρωσε: «στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ' επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας».
Πηγή: http://tvxs.gr