23 Νοε 2016

Εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο το καταστατικό της νέας “Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων”

Εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας με την υπ΄αριθμόν απόφαση του 450/2016 η ίδρυση και το καταστατικό του νέου συνδικαλιστικού φορέα στο χώρο της Δικαιοσύνης, της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων». Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου ως ...
ιδρυτικά μέλη της νέας Ένωσης υπογράφουν 40 δικαστές, από τους οποίους οι 24 είναι από τον Άρειο Πάγο εκ εξ αυτών οι 7 είναι αντιπρόεδροι του Ανώτατου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου, ενώ πρώτη στον κατάλογο των ιδρυτικών μελών είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν περιλαμβάνεται κανένας αντεισαγγελέας, ούτε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στα 40 ιδρυτικά μέλη της νέας δικαστικής Ένωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άρθρο 3 του καταστατικού της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», προβλέπεται ότι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών, κάτι που δεν συμβαδίζει με τον τίτλο της νέας Ένωσης, ενώ ορισμένες από τις διατάξεις του καταστατικού της είναι ίδιες με διατάξεις του καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας πρόεδρος διετέλεσε η κυρία Θάνου.
Σύμφωνα με το καταστατικό της νέας Ένωσης μπορούν να εγγραφούν ως επίτιμα μέλη και συνταξιούχοι δικαστές και εισαγγελείς.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχουν καταγγείλει την ίδρυση της νέας Ένωσης, την οποία χαρακτηρίζουν «διασπαστική». 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Πηγή: http://www.newsit.gr