15 Νοε 2016

Γερμανικό Πρακτορείο: Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ

Το «DPA-AFX», το οικονομικό τμήμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε δημοσίευμά του επισημαίνει τη σημαντικότητα της Ελλάδας για τις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί και τον λόγο της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, στην τελευταία του ...
περιοδεία ως προέδρου των ΗΠΑ. Η Ελλάδα, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, έχει συμβολική και γεωπολιτική σημασία, για τις ΗΠΑ.
«Η Αθήνα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και ο Ομπάμα θα την αξιοποιήσει κατά φαινόμενα για να εκφωνήσει μια πολιτική ομιλία-ορόσημο, η οποία θα αποτελεί την πολιτική του κληρονομιά. Η ομιλία του αυτή ερμηνεύεται και ως μήνυμα προς τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου», σημειώνει και προσθέτει:
«Ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά στην Ουάσινγκτον, η Αθήνα είναι για την παγκόσμια δύναμη ΗΠΑ σημαντική, διότι η Ελλάδα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο ως προπύργιο του ΝΑΤΟ, ως γέφυρα του Ισραήλ προς την Ευρώπη και ως στρατιωτική βάση. Οι ΗΠΑ διατηρούν στη Σούδα της Κρήτης μια κεντρική αεροπορική και ναυτική βάση».
Πηγή: http://tvxs.gr