9 Οκτ 2016

Τσίπρας και Μητσοτάκης μονομαχούν για τη διαπλοκή αύριο στη Βουλή

Μορφή «μονομαχίας» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να έχει η αυριανή προ ημηρεσίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη ...
διαφθορά. Τη συζήτηση ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση για την Παιδεία, την προηγούμενη εβδομάδα.
Τότε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει κανόνες διαπλοκής με αφορμή όσα έγιναν γνωστά σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αποκαλύψεις για την Attica Bank. Κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως αποδέχεται τη διεξαγωγή της συζήτησης και προανήγγειλε πως θα μιλήσει «με ονόματα και διευθύνσεις».
Επιθετική κριτική στη ΝΔ αναμένεται να ασκήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που θα αποτελέσουν τα πρώτα βιολιά της συζήτησης, επικεντρώνοντας στις τηλεοπτικές άδειες και το γεγονός ότι επί 27 χρόνια δεν είχαν ρυθμιστεί εξυπηρετώντας συμφέροντα, αλλά και στα γαλάζια θαλασσοδάνεια από την Attica Bank.
Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει πυρά κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για επέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, με αφορμή την απάντηση ότι αποκλείεται να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις άδειες σε ερώτηση που του έγινε στη ΔΕΘ. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί επίσης  στην παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ. Κύκλοι της ΝΔ διαμήνυαν μάλιστα σήμερα ότι οτι ο κ. Τσίπρας «σύρθηκε» από τον κ. Μητσοτάκη, για να προσέλθει και ο ίδιος απολογούμενος για «τις τριγωνικές σχέσεις της κυβέρνησής του, με υποψήφιους καναλάρχες και την Τράπεζα Αττικής».
Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 14:30 και θα μπορέσετε να την παρακολουθήστε ζωντανά από το tvxs.gr.
Πηγή: http://tvxs.gr