27 Οκτ 2016

Μήνυση κατά Στουρνάρα κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κατέθεσε ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του Γιάννης Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ...
για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Παράλληλα, όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, απέστειλε επιστολή και στον Μάριο Ντράγκι, ζητώντας διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Γιάννη Στουρνάρα.
Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών υποστήριξε ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κράτησε πολλά κλειστά χαρτιά για τα θαλασσοδάνεια και τόνισε ότι αυτά καλείται να τα πληρώσει σήμερα ο ελληνικός λαός.
Ο Νίκος Νικολόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητο «ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας να υπεκφεύγει, να ψεύδεται, να αοριστολογεί, να παραπέμπει στις… υπηρεσίες για δικές του πράξεις και παραλείψεις κι όλα αυτά για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του».
Όπως είπε, «πρόκειται για ευθύνες που απορρέουν από την ελλιπή ή και ανύπαρκτη εποπτεία του στα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα της χώρας».
Ειδικότερα υποστήριξε ότι «εξαιτίας αυτού του γεγονότος χορηγήθηκαν θαλασσοδάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε ΜΜΕ και κόμματα και τις πελώριες μαύρες τρύπες έχει κληθεί να καλύψει ο δύσμοιρος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης».
Πηγή: http://tvxs.gr