31 Οκτ 2016

Προειδοποίηση για κυκλώνα στην Κρήτη

Προειδοποίηση για σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη έχει εκδώσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέποντας το πέρασμα κυκλώνα νότια του νησιού την Δευτέρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου: ...


Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane), έχει ήδη σχηματιστεί την Κυριακή 30/10 στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου.
Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Έρχεται κακοκαιρία
Στο μεταξύ, για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε σήμερα.
ρύθμιση
Πιο αναλυτικά:
Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Κρήτη, και πιθανόν πρόσκαιρα θα επηρεαστούν οι νότιες Κυκλάδες, και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων, κυρίως η Κάσος και η Κάρπαθος.
Μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.
Πηγή: http://tvxs.gr