13 Οκτ 2016

Απόρριψη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών πρότεινε ο εισηγητής του ΣτΕ

Της Άννας Κανδύλη
Την απόρριψη όλων των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών ως απαράδεκτες, χωρίς δηλαδή νομική βάση,  εισηγήθηκε κατά τη χθεσινή διάσκεψη ο εισηγητής  Γιώργος Παπαγεωργίου.
Εφόσον η πλειοψηφία συμφωνήσει με τον εισηγητή, τότε οι δικαστές δεν θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή είναι συνταγματικός  ...

ή όχι ο Νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει κατά την αυριανή διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και στην περίπτωση που η πλειοψηφία των  οι 27 συμβούλων - εκ των 30 που έχουν δικαίωμα ψήφου -συμφωνήσει με τον εισηγητή τότε  οι δικαστές δεν θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Αν δηλαδή είναι συνταγματικός  ή όχι ο Νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες κάτι που ενδεχομένως μπορεί να εξεταστεί τον Ιανουάριο, όπου έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν κι άλλες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και επιχειρήσεων.
Αν θεωρηθεί πως οι αιτήσεις ορθώς υποβλήθηκαν, τότε  πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκέψεις πλην της αυριανής.  καθώς οι δικαστές θα μπουν στην ουσία  των προσφυγών.

Πηγή: http://www.enikos.gr