Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές - μετά την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ - εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Το πρακτορείο που επικαλείται υψηλόβαθμο ...
αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι η έξοδος, που θα είναι η πρώτη μετά το 2014, θα αφορά την έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων και θα αποσκοπεί στην αποτίμηση των προθέσεων των επενδυτών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων, καθώς παρατηρείται διχογνωμία μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου.
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η οποία πιθανώς θα συνεπάγεται τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων» λέει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.
Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.
Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαιώνει ότι «οι συζητήσεις με τον ESM συνεχίζονται» και διευκρινίζει ότι «αυτή τη στιγμή εστιάζουν στον τρόπο διαμόρφωσης ενός σταθερού επιτοκίου αποπληρωμής των ομολόγων».
Πηγή: http://tvxs.gr