25 Σεπ 2016

Die Welt: Η Μέρκελ θα δέχεται 500 πρόσφυγες το μήνα από την Ελλάδα

Η Γερμανία θα δέχεται 500 πρόσφυγες μηνιαίως από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που επικαλείται πηγές στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί κυρίως η επανένωση οικογενειών οι οποίες ...
διαλύθηκαν κατά τη φυγή τους, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε στη Βιέννη την Ελλάδα και την Ιταλία ότι θα τις βοηθήσει: «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε την παράτυπη μετανάστευση. Γι' αυτό θα δεχόμαστε "μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες μηνιαίως", οι οποίοι χρειάζονται μια προοπτική».
«Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στη Βιέννη.
Η Die Welt αναφέρει ότι η καγκελάριος δεν πιστεύει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν θα μετάσχει σε αυτή την προσπάθεια αλλά διαπίστωσε ότι μικρότερες χώρες είναι διατεθειμένες να μετάσχουν.
Η καγκελάριος Μέρκελ είπε επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι η δικαιοδοσία της FRONTEX θα επεκταθεί μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι το οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε επίσης ότι ο επαναπατρισμός όσων δεν εγκρίνεται η αίτηση ασύλου πρέπει να προχωρήσει και για το λόγο αυτό πρέπει το συντομότερο να συναφθούν συμφωνίες με το Πακιστάν και τις χώρες της βόρειας Αφρικής «ούτως ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναπατρίζονται.
Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και πρέπει να προσφέρουμε στους πρόσφυγες λύσεις παραμονής κοντά στην πατρίδα τους».
Πηγή: http://tvxs.gr