2 Σεπ 2016

Οργή στη Ιταλία για σκίτσα του Charlie Hebdo σχετικά με τον σεισμό

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σκίτσο του γνωστού γαλλικού σατιρικού Charlie Hebdo για τον φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία, στο οποίο παρομοιάζονται τα θύματα του σεισμού με πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη ...
αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει την υποστήριξη της Γαλλίας στην Ιταλία. «Σεβαστή η ελευθεροτυπία αλλά το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας», επισημαίνεται. «Σεισμός αλά ιταλικά», είναι ο τίτλος του σκίτσου, που δημοσιεύθηκε στο γαλλικό περιοδικό. Υπενθυμίζεται πως το Charlie Hebdo είχε δεχτεί τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές για δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ. Κατά την ένοπλη επίθεση είχαν σκοτωθεί 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της συντακτικής ομάδας.
Στο σκίτσο για την Ιταλία απεικονίζονται δύο τραυματίες του σεισμού, αιμόφυρτοι και όρθιοι. Από πάνω τους αναφέρεται: «Πένες με σάλτσα τομάτας» και «πένες ογκρατέν». Δίπλα τους στο βάθος, νεκροί και ερείπια σε στρώσεις, που παρομοιάζονται με τα «Λαζάνια». «Περίπου 300 νεκροί σε σεισμό στην Ιταλία. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο σεισμός φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ" πριν χτυπήσει», αναφέρεται στο ίδιο τεύχος.
«Μα πώς στο διάβολο κάνεις σάτιρα με νεκρούς;», δήλωσε ο δήμαρχος του ιταλικού χωριού Αματρίτσε, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι.
Μετά τις αντιδράσεις το Charlie Hebdo, δημοσίευσε ως απάντηση ένα ακόμη σκίτσο, αυτή τη φορά στο Facebook. Μια γυναίκα, τραυματισμένη ανάμεσα στα ερείπια, λέει: «Δεν χτίζει το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα χτίζει».

«Η Γαλλία έχει εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά της για αυτήν την τεράστια τραγωδία και έχει προσφέρει την υποστήριξή της, και προς τούτο είναι και η γαλλική πρεσβεία στη διάθεση των ιταλικών Αρχών. Είμαστε δίπλα στην Ιταλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και όσον αφορά τα σκίτσα στον τύπο, γίνεται σεβαστή η ελευθεροτυπία. Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας» ανέφερε η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη.
Πηγή: http://tvxs.gr