13 Σεπ 2016

Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση Βουδούρη

Mε την αποδοχή της παραίτησης Βοδούρη από τον πρωθυπουργό και την ανοιχτή στήρξη του Μαξίμου προς τον Γιαννη Μουζάλα έκλεισε η πολύμηνη κόντρα στο υπυργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ...
ο Αλέξης Τσίπρας «έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης» - μια παραίτηση, την οποία ο Οδυσσέας Βουδούρης είχε προαναγγείλει τόσο με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, όσο και με σημερινή δημόσια παρέμβασή του.
Αιτία της κόντρας αποτέλεσε το γεγονός ότι, εδώ και πέντε μήνες, δεν είχε υπογραφεί από τον Γιάννη Μουζάλα η υπουργική απόφαση για την εκχώρηση στον Γενικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής. Σε σημερινές ραδιοφωνικές συνεντευξεις του, μάλιστα, ο Οδυσσέας Βουδούρης άφησε αιχμές για σπατάλες στο προσφυγικό, αλλά και υπαινιγμούς ότι πίσω από την διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό υπάρχει οικονομικό όφελος για κάποιους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω υπανιγμοί αλλά και η δημοσιοποίηση της κόντρας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκάλεσαν έντονη δυσρέσκεια στο Μαξίμου.
Ο ίδιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, στην επιστολή του προς τον Γιάννη Μουζάλα στις 8 Σεπτεμβρίου, προειδοποιούσε πως εάν δεν προχωρήσει άμεσα η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων θα «οδηγείτο στην υποβολή της παραίτησής του στον πρωθυπουργό».
Νωρίτερα σήμερα, ειχε απευθύνει και «προσωπική έκκληση στον Γιάννη Μουζάλα να συναντηθούμε».
«Είμαι έτοιμος να παραιτηθώ», δήλωσε, προσθέτοντας: « Εάν δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου να μου το πει πρόσωπο με πρόσωπο. Θέλω τις επόμενες μέρες να υπάρξει αυτή η συνάντηση και να μου πει ποια είναι τα σχέδιά του. Εάν δεν μου τα πει θα υποβάλω την παραίτησή μου στον Πρωθυοπυργό», τόνισε και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως πρόθεσή του δεν είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στο υπουργείο ή στην κυβέρνηση.
Τελικά, η συνάντηση με τον Γιάννη Μουζάλα δεν έγινε ποτέ, και η απάντηση προς τον Οδυσσέα Βουδούρη ήρθε δια της επίσημης ανακοίνωσης του Μαξίμου ότι η παραίτησή του γίνεται αποδεκτή.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Οδυσσέας Βουδούρης, η μη εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που προέβλεπε ο νόμος έχειουσιαστικά καταστήσει ανύπαρκτη τη διοικητική λειτουργία των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.
Στην επιστολή του προς Μουζάλα, μάλιστα, άφηνε αιχμές για διαχείριση των δομών από το πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, ενώ περιέγραφε ως «δραματικές» τις συνθήκες στα προσφυγικά κέντρα εν όψει και του χειμώνα.
Πηγή: http://tvxs.gr