16 Σεπ 2016

Αισιόδοξος ο Τσίπρας ότι η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει μετά τη Μπρατισλάβα

«Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση και αδιέξοδο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά της Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβα, υπογραμμίζοντας ότι η γηραιά ήπειρος πρέπει να αποκτήσει όραμα και να εμπνεύσει τους πολίτες....
Δήλωσε επίσης συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. έχουν κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση, η οποία θα γίνει υπαρξιακή κρίση, πως αν δεν αλλάξουμε θα οδηγηθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα, σημείωσε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ότι αν δεν ξαναγκαλιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση.
Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε επίσης στο ότι «για πρώτη φορά στα κοινά συμπεράσματα των 27 γίνεται αναφορά στην κοινωνική ατζέντα», αλλά και στην παρέμβαση Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανεργία, τις ανισότητες και την κοινωνική συνοχή».
«Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», είπε και επισήμανε ότι οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ε.Ε. γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει νέο όραμα.
Αναφερόμενος τέλος στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε με νόημα ότι πρέπει να γίνει και ανάπτυξης, όχι μόνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Δείτε το βίντεο (εδώ)

Πηγή: http://tvxs.gr