Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ρέντσι: Επιτέλους ο Ολάντ είναι μαζί μας

«Επιτέλους ο Ολάντ είναι μαζί μας, ξεπέρασε την αναποφασιστικότητα. Τώρα είμαστε πολλοί, μπορούμε να κινητοποιηθούμε», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά τη λήξη της Συνόδου της Αθήνας, όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della sera. «Κατά την πτήση που τον μετέφερε ...
στην Ρώμη από την Αθήνα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος», προσθέτει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι το Παρίσι επιτέλους υπέγραψε μια διακήρυξη η οποία συμπίπτει με τις πολιτικές οι οποίες προωθούν η Ιταλία και οι άλλες πέντε χώρες που συναντήθηκαν στην Αθήνα.
Παράλληλα, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, τόνισε: « Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να ενοχλήσουμε». Για τον λόγο αυτό, γράφει η εφημερίδα, είναι πεπεισμένος ότι «στο μέλλον, οι συσχετισμοί δυνάμεων πρόκειται να αλλάξουν». 
«Και η Μέρκελ, σπίτι της, έχει τα δικά της προβλήματα. Έχει ένα πλεόνασμα 80 με 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν επενδύει, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Είναι κάτι που θα έδινε ανάσα ανακούφισης στην οικονομία μας και όχι μόνον» σημείωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός ενώ επεσήμανε ότι «είναι λανθασμένο να μην σέβεται, κανείς, κάποιους κανόνες, και αμέσως μετά να είναι άκαμπτος με τους άλλους, σε ότι αφορά την ευελιξία».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr