22 Σεπ 2016

Ενίσχυση της συνεργασίας συζήτησαν Τσίπρας και Ρουχανί

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί, στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η περαιτέρω ...
ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, στην οποία, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τεχεράνη και οι δύο πλευρές αποδίδουν στρατηγικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τον οικονομικό και εμπορικό τομέα.
Επίσκεψη σε σχολείο της ομογένειας
Με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων μουσουργών, όπως «Η Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκι, υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι μαθητές σχολείου της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στους μαθητές του ελληνοαμερικανικού σχολείου της Αστόρια «Άγιος Δημήτριος» τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γνώση στη σημερινή εποχή αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο και υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την Ελλάδα, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά και για το παρόν της, καθώς η χώρα μας στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών αυτή τη στιγμή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης.
   
Η ομιλία του κ. Τσίπρα διεκόπη για μερικά λεπτά, καθώς μια μικρή μαθήτρια λιποθύμησε. Ο Γιάννης Μουζάλας, με την ιδιότητα του γιατρού, τις προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Όταν η μαθήτρια συνήλθε και όντας αναστατωμένη από αυτό που της συνέβη, ο πρωθυπουργός την πλησίασε και της είπε να μη νιώθει άσχημα. «Συμβαίνουν σε όλους αυτά», είπε και της ευχήθηκε «περαστικά».
Πηγή: http://tvxs.gr