26 Σεπ 2016

Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ την Τρίτη, στο Σύνταγμα

Την αντίθεσή της στην ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο εκφράζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, απευθύνοντας κάλεσμα για συλλαλητήριο αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος και προσυγκέντρωση στα ...
γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 4:00 μ.μ. Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ κάνει λόγο για «παράδοση, ξεπούλημα και εκχώρηση του ομίλου ΔΕΗ στους τοκογλύφους δανειστές και τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.
Η ομοσπονδία καταγγέλλει επίσης ότι η ΔΕΗ «οδηγείται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις  στο εκτελεστικό απόσπασμα».
«Δολοφονούν τον Όμιλο ΔΕΗ. Δολοφονούν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της χώρας. Ξεπουλούν ότι είναι όρθιο, υγιές, ζει και αναπνέει.  Η ΔΕΗ περνάει σε ιδιώτες», συμπληρώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Προειδοποιεί επίσης για δραματικές συνέπειες για τους εργαζομένους και την κοινωνία, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μειώσεις μισθών, απολύσεις, αυξήσεις τιμολογίων και υποβάθμιση υπηρεσιών.
Καταλήγοντας, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζητεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου «της ντροπής», όπως το χαρακτηρίζει, ενώ καλεί την κυβέρνηση «να δείξει σεβασμό στην ιστορία της ΔΕΗ και να θυμηθεί της προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις».
Σημειώνεται ότι κάλεσμα για συλλαλητήριο αύριο Τρίτη -ημέρα κατά την οποία το πολυνομοσχέδιο εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση- στις 6.00 μ.μ. στη Βουλή έχει απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: http://tvxs.gr