5 Σεπ 2016

Εργαζόμενες γυναίκες από όλο τον κόσμο

Η 5η Οκτωβρίου γιορτάζεται ως μέρα αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τιμάται το αμερικανικό εργατικό κίνημα. Παρ’ όλα αυτά δεν ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες. Οι φωτογραφίες του National Geographic, απεικονίζουν γυναίκες από όλο τον κόσμο να εκτελούν διάφορες εργασίες ανά τους αιώνες, ...
από χαλυβουργείο και σφαγείο μέχρι αίθουσα διδασκαλίας ή και στο σπίτι τους.

LaborDay1
Μια γυναίκα κουβαλάει σανό για να ταΐσει τα ζώα της στην Ινδία. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ,  οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για παραπάνω από τη μισή παραγωγή κτηνοτροφίας στη χώρα.
LaborDay2
Ένα παιδί κοιτάζει τη μαμά του να αλλάζει λάστιχο στο φορτηγάκι στο Ruby Valley, της Νεβάδα.
LaborDay3
Γυναίκες καλλιεργούν ρύζι σε εργοστάσιο στο νότιο Βιετνάμ. Εκτιμάται ότι 500 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο εργάζονται στις ρυζοκαλλιέργειες.
LaborDay4
Δασκάλα κάνει μάθημα σε τάξη στην Atobiase, στη Γκάνα. Οι γυναίκες αποτελούν περισσότερο από το μισό των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
LaborDay5
Νεαρή εργαζόμενη σφάζει μια αγελάδα, που θα γίνει τροφή για τις αγριόγατες στο κέντρο διάσωσης εξωτικό αιλουροειδών στο Center Point της Ιντιάνα.
LaborDay6
Μια εργάτρια δουλεύει τον αργαλειό σε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην Hangzhou της Κίνας. Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν το μισό του εργατικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης.
LaborDay7
Στην περιοχή Gojal του Πακιστάν, γυναίκες κουβαλούν ξύλα για μαγείρεμα και θέρμανση.
LaborDay8
Εργάτριες βάφουν νήματα σε εργοστάσιο ύφανσης στην Ιερή Κοιλάδα, του Περού. Δουλεύοντας στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, οι γυναίκες βγάζουν χρήματα, διατηρώντας ταυτόχρονα τους παραδοσιακούς τρόπους ύφανσης.
LaborDay9
Μια γυναίκα σπρώχνει καυτό, υγρό χάλυβα σε ένα μύλο στο Aliquippa της Πενσυλβάνια. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1978, όταν οι γυναίκες πάλευαν για ίσες ευκαιρίες στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα.
LaborDay10
Δεν είναι όλοι οι ψαράδες άνδρες. Αυτές οι γυναίκες αλιείς φωτογραφίζονται με τα ρούχα εργασία τους στο Banffshire, στη Σκωτία, το 1928.
LaborDay11
Μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία μαζεύει βαμβάκι σε ένα αγρόκτημα στην Τουρκία.
LaborDay12Μια ωκεανογράφος μετρά τον σκελετό ενός ερυθρού τόνου, στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole στη Μασαχουσέτη. Η φωτογραφία εμφανίστηκε το 1966 σε τεύχος του National Geographic.
LaborDay13
Η φωτογραφία από το 1914, απεικονίζει μια γυναίκα στη βόρεια Ουγγαρία, να εργάζεται σε χωράφι, ενώ το μωρό της προστατεύεται κάτω από μια αυτοσχέδια σκηνή.
LaborDay14
Μια γυναίκα θηλάζει τον ένας από τους έξι γιους της, ενώ οδηγεί τρακτέρ στην Ιντιάνα, το 1976.
LaborDay15
Στη φωτογραφία του 1975, μια γυναίκα κουβαλάει στο σπίτι, κατεψυγμένα άκαμπτα τζιν που στέγνωναν έξω, στο Nulato της Αλάσκα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr