21 Σεπ 2016

Φλαμπουράρης: Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όχι του ξεπουλήματος

Απαντώντας στη σφοδρή κριτική για «καθυστερήσεις στην έναρξη του μεγάλου έργου στο Ελληνικό, με αμελητέα αποτελέσματα», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης καταλόγισε στους επικριτές των χειρισμών της κυβέρνησης «έλλειψη επιχειρημάτων και αξιοποίηση γλωσσικών επιχειρημάτων», ...
προκειμένου να αιτιολογήσουν, όπως ο ίδιος είπε, την επιλογή τους να ψηφίσουν την επένδυση.
Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας στη Βουλή, «ενώ το έργο ξεκίνησε πριν απο 13 χρόνια, κατά τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρναγε ούτε έξω από την κυβέρνηση, κατηγορείται σήμερα για δύο ετών καθυστέρηση».
Παραδέχτηκε πάντως, ότι το «μάστερ πλαν» που είχε κατατεθεί δεν περιελάμβανε καν τοπογραφικό, με αποτέλεσμα να σπαταληθεί πολύς χρόνος, ωστόσο, ισχυρίστηκε  ότι αυτό το χρονικό διάστημα αξιοποιήθηκε στην προσπάθεια βελτίωσης της σύμβασης, η οποία σε μεγάλο βαθμό πέτυχε και είχε θετικά αποτελέσματα.
«Χρόνια λέμε ότι είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και ότι είμαστε εναντίον αυτών των ιδιωτικοποιήσεων που εσείς και οι συνεταίροι σας στο ΠΑΣΟΚ είχατε επιβάλλει στην κοινωνία, δηλαδή το ξεπούλημα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «εμείς πήραμε τις συμβάσεις που εσείς είχατε κάνει, δώσαμε μεγάλη μάχη και σε συνεργασία με τους επενδυτές πολλές φορές κερδίσαμε».
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τη δυνατότητα μεταφοράς κτιρίων έως 300.000 τ.μ. από το κέντρο της Αθήνας, τα οποία προστίθενται στα 2.000.000 τ.μ. ώστε να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι στην Κυψέλη και αλλού. Επίσης, έκανε λόγο για την απελευθέρωση προς το κοινό έκτασης μήκους ενός χιλιομέτρου στη θάλασσα και τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά σε καινούργιο χώρο μέσα στην επένδυση. Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ως μεγάλη επιτυχία της διαπραγμάτευσης την εξασφάλιση 1,5 δις ευρώ επιπλέον σε επενδύσεις, που προστίθεται στις επενδύσεις των 4 δισ, με αποτέλεσμα να αναβιβάζεται το μέγεθος των επενδύσεων στα 8 δισ. ευρώ.
Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε ειδική μνεία στην χθεσινή ακρόαση των φορέων, κατά την οποία οι δήμαρχοι των όμορων περιοχών τοποθετήθηκαν ιδιαιτέρως θετικά στην επένδυση καθώς και στην βούληση της κυβέρνησης να συνεργαστεί  μαζί τους στην αξιοποίηση και την ήπια ανάπτυξη όλου του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο.
Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την αντιπολίτευση να προσχωρήσει στη «γραμμή της δίκαιης ανάπτυξης η οποία σχετίζεται με τις συνθήκες στις οποίες ζούμε. Και ζούμε σε μία περίοδο με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λιτότητα να επικρέμαται στα κεφάλια όλων μας» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr