26 Σεπ 2016

Τσακαλώτος: Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός δεν θα ιδιωτικοποιηθούν ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

«Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε πως, έτσι όπως έχει ...
διατυπωθεί η ρύθμιση για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προϋπόθεση για κάθε ιδιωτικοποίηση είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και δήλωσε ότι «τέτοια γνώμη δεν θα υπάρξει».
Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών, διεμήνυσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, «αν εσείς θέλετε μετά να ιδιωτικοποιήσετε πάρτε την ευθύνη».
«Έτσι όπως έχουμε φτιάξει τον νόμο, πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Και αυτό δεν θα συμβεί» τόνισε .
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «το υπερταμείο μας δημιουργεί προβλήματα», αλλά υπογράμμισε ότι δίνει και δυνατότητες.
«Λένε ότι χάνεται η εποπτεία των υπουργείων. Βεβαίως χάνεται, με τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ. Λες και δεν υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κάποιος υπουργός που είχε υπό την εποπτεία του κάποια ΔΕΚΟ και έκανε η ΔΕΚΟ 300 προσλήψεις εκ των οποίων οι 250 προσλήψεις ήταν από το νομό του υπουργού», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Πρόσθεσε ότι «με αυτή την έννοια έχετε απόλυτα δίκιο. Δεν θα μπορεί να βάζει ο υπουργός τους δικούς του ανθρώπους. Προφανώς θέλετε να συνεχίσετε το παλαιό σύστημα. Αυτό το παλιό σύστημα τελείωσε. Θα υπάρχει εσωτερικός κανονισμός και θα υπάρχουν δύο θεσμοί που θα συντονίζουν κάθε ΔΕΚΟ και με την επιμέρους πολιτικής (π.χ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίας) και με την κυβερνητική πολιτική».
Φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης 
«Φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων. Σας θυμίζω τι έλεγε η αντιπολίτευση και οι εφημερίδες, ότι η διαπραγμάτευση είναι στον αέρα, ότι καθυστερεί, ότι τα οικονομικών είναι στον αέρα και έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το υπερταμείο», υπενθύμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Τόνισε ότι «είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, στα φορολογικά έχουμε πάει καλύτερα κατά 300 εκατ. χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ αυξήθηκε. Το χρυσό μετάλλιο στην αύξηση του ΦΠΑ πήρε η Μύκονος, το αργυρό η Ρόδος και το χάλκινο η Σαντορίνη. Πότε είχε γίνει αυτό; Ξέρουμε ότι όλη η ρητορεία ότι δεν θα τελειώσουν τα προαπαιτούμενα είναι στον αέρα, όπως και η ρητορεία για τον κόφτη».
Πηγή: http://tvxs.gr