Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ: Επιχείρηση «Δίκαιη ανάπτυξη» και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με όπλα τα 246 εκατ από τις  τηλεοπτικές άδειες αλλά και την χθεσινή ...
επιτυχημένη συνάντηση των ηγετών του Νότου.  Διαδηλώσεις από συνδικάτα και ΠΑΜΕ την ίδια ώρα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός μετέβη στο εργοτάξιο του Μετρό. «Το μετρό Θεσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον σταθμό του υπό κατασκευή μετρό, στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους Θεσσαλονικείς, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό, που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.
Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί Περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.
Στις 2.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.
Αύριο, Κυριακή, στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Με συλλαλητήρια θα υποδεχτούν τα συνδικάτα τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 18:00 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα,στην ανεγία στη φτωχοποίηση».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της που θα ξεκινήσει επίσης στις 18:00  το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από το ’Αγαλμα Βενιζέλου.
Όπως αναφέρεται στη Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ: «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαικής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.
Πηγή: http://tvxs.gr