5 Σεπ 2016

Οι καναλάρχες βάζουν όρους για να πληρώσουν την πρώτη δόση

Nα προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής των καναλιών και μετά να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος των 245 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησαν οι εκπρόσωποι των 4 πλειοδοτών στη συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης ...
Λευτέρη Κρέτσο. Με βάση τον νόμο Παππά, η πρώτη δόση ισοδυναμεί με το ένα τρίτο του τιμήματος για κάθε άδεια και πρέπει να καταβληθεί μέσα σε 15 ημέρες μετά τη δημοπράτηση των αδειών. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και η συνεδρίαση του ΣτΕ προκειμένου να εξεταστούν οι προσφυγές των καναλιών έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η έκδοση της τελικής απόφασης μπορεί να απαιτήσει πολύ μεγαλύτερο διάστημα.
Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Λευτέρη Κρέτσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, δήλωσε ότι αναμένεται έως την Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους και για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου. Οι εκπρόσωποι των καναλιών υποστηρίζουν ότι με την πλατφόρμα διαφημίσεων επιχειρείται κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.
Εντός της ημέρας, οι ιδιοκτήτες των 4 εταιριών που υπερθεμάτισαν για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις και με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
Πηγή: http://tvxs.gr