4 Σεπ 2016

Καιρός: Φθινοπωρινό το σκηνικό τη Δευτέρα (5/9) - Δείτε πού θα βρέξει

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα (5/9) με τοπικούς όμβρους να σημειώνονται στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες....
Οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα κατά τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 31 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βόρεια οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.