10 Αυγ 2016

Με συνοπτικές διαδικασίες οι περιβαλλοντικές άδειες για τα υδατοδρόμια

«Καταρρίπτεται ο μύθος ότι υπάρχει αργός και αποτρεπτικός μηχανισμός αδειοδότησης στη χώρα μας, διότι εμείς βγάλαμε από το συρτάρι αίτημα που εκκρεμούσε από το 2014 και το διευθετήσαμε άμεσα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα αιτήματα που κατατέθηκαν το 2016 ...
εγκρίθηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες. Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης αδειών περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε διάφορα λιμάνια της χώρας», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» o διευθυντής του γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.
Ο κ. Παπασταμόπουλος ανέφερε ότι αρκετά δημόσια κτίρια και λιμάνια στη χώρα μας δεν διαθέτουν περιβαλλοντικές άδειες, γεγονός που δυσκόλευε περισσότερο την παραπάνω διαδικασία.
Επισήμανε ότι «το μόνο που απομένει πλέον σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, είναι να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές στα λιμάνια για τα υδατοδρόμια, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα».
Καταλήγοντας είπε ότι με τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει σταδιακά η σύνδεση του λιμανιού με άλλες περιοχές, που θα υπάρχουν επίσης υδατοδρόμια, όπως η Αγία Μαρίνα Γραμματικού, η Αλόννησος, ο Βόλος, οι Παξοί, η Πάτμος, η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Σκόπελος, η Σκύρος και η Τήνος.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr