Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των καναλαρχών κατά του διαγωνισμού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλα τα αιτήματα των καναλιών για πάγωμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι προσφυγές των καναλιών εξετάστηκαν ενώπιον του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Στόχος των ...
εκπροσώπων των καναλιών ήταν να πετύχουν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων  ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και η οποία θα εκδικαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου.
Η ακρόαση των εκπροσώπων των καναλιών, αλλά και των εκπροσώπων των δυο υπουργείων έγινε ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου και παρόντες στη διαδικασία ήταν οι σύμβουλοι Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου.
Σημειώνεται πως οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Με τις αιτήσεις τους ζητούσαν να «παγώσει» η υπ' αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. Μ.Α.Ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).
Πηγή: http://tvxs.gr