28 Αυγ 2016

Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν πια τη Μέρκελ

Πυκνώνουν τα προβλήματα για την έως τώρα «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με τη συνεχή πτώση της δημοτικότητάς της ενώ ο στόχος που είχε θέσει για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για τέταρτη θητεία το φθινόπωρο παίρνει ...
νέα αναβολή. Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η κυριακάτικη Bild δείχνει ότι ένας στους δύο Γερμανούς δεν επιθυμεί τέταρτη υποψηφιότητα της προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid, μόνο το 42% των ερωτηθέντων επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την καγκελαρία, ενώ το 50% την απορρίπτει.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της το ποσοστό το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της ανέρχεται σε 70% και μόνο το 22% των ερωτηθέντων κατά.
Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της δημοσκόπησης η συμπάθεια για την Άνγκελα Μέρκελ φθίνει, δεδομένου ότι πέρυσι το Νοέμβριο τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της το 45% των ερωτηθέντων και την απέρριπτε το 48%.
Στο μεταξύ η Καγκελάριος διστάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Σίγουρα η πτώση της δημοτικότητάς της αποτελεί ένα λόγο. Ένας άλλος λόγος όμως είναι ο «φίλος από τη Βαυαρία», κοινώς ο Χορστ Ζέχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο.
Σύμφωνα με το Spiegel, Μέρκελ θέλει να είναι 100% σίγουρη ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξή του πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.
Αρχική πρόθεση της Μέρκελ ήταν να ανακοινώσει την τέταρτη υποψηφιότητά της την άνοιξη του 2016, ωστόσο, αυτό το ανέβαλε λόγω της προσφυγικής κρίσης και της κριτικής που δέχτηκε για τη στάση της στο θέμα αυτό.
Κατόπιν είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της το φετινό φθινόπωρο αλλά φαίνεται πώς θα το αναβάλει εκ νέου για την άνοιξη του 2017.
Πηγή: http://tvxs.gr