11 Αυγ 2016

Ανοίγει στις 18 Αυγούστου το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο «Κούλες»

Με μια συναυλία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο του Αυγούστου, ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare (Κούλες) Ηρακλείου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016. Το Φρούριο παρέμεινε κλειστό από τα τέλη του 2010 λόγω εργασιών αποκατάστασης, οι οποίες ...
περιελάμβαναν τη στερέωση και αποκατάσταση του μνημειακού κελύφους, την αντικατάσταση και αναβάθμιση των υποδομών εξυπηρέτησης κοινού και τη δημιουργία επισκέψιμων εκθεσιακών χώρων και χώρων πληροφόρησης και υποδομών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Στους υποβλητικούς χώρους του φρουρίου είναι επισκέψιμα για πρώτη φορά τα ευρήματα από τα ναυάγια της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποίησε στη νησίδα Ντία, ο θρυλικός Γάλλος ερευνητής Ζακ-Υβ Κουστώ, το 1976, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση πρωτοπόρων Ελλήνων ενάλιων αρχαιολόγων του τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών.
Τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Στο ενδιάμεσο διάστημα το μνημείο θα είναι προσβάσιμο για το κοινό από τις 8.00 ως τις 15.00 με ελεύθερη είσοδο. Μετά τις 16/9/16 το μνημείο θα είναι επισκέψιμο με το προβλεπόμενο εισιτήριο.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr