19 Μαΐ 2016

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ

Εργαζόμενες -οι

Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε κατά της νέας Διοίκησης του Οργανισμού, η ΠΑΣΚΕ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ που διοικούσε εδώ και χρόνια.
Με συκοφαντίες, τραμπουκισμούς, χυδαιολογίες, προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα, πως αυτοί κάνουν ....κουμάντο, αυτοί είναι ιδιοκτήτες στα ΕΛΤΑ. Διαδίδουν ψεύδη, καλλιεργούν σενάρια, παραπληροφορούν, νομίζοντας πως θα φέρουν τα πράγματα στα μέτρα τους.
Οι αγιογράφοι της προηγούμενης Διοίκησης ζητάνε και τα ρέστα!
Αναδεικνύουν μέσα από ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την ίδρυσή του το Ταχυδρομείο και απαιτούν από μια διοίκηση λίγων ημερών να τα επιλύσει. Αποδίδουν ευθύνες και πετάνε λάσπη σχετικά με την ΕΥΔΑΠ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τα γεγονότα.
Αιδώς Aργείοι!
Νομίζουν πως θα την αναγκάσουν να συνθηκολογήσει  ή και να παραιτηθεί!
Έτσι λένε.
Τα κατάφεραν κάποτε. Ας θυμούνται όμως, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Πολύ δε περισσότερο που οι συνθήκες σήμερα είναι  τελείως διαφορετικές! Ας το σκεφθούν σοβαρά όσοι τουλάχιστον διαθέτουν λίγο καθαρό μυαλό.
Η διοίκηση επιλέχθηκε από την νόμιμη κυβέρνηση και εγκρίθηκε από τη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως το σύνταγμα προβλέπει.
Η εντολή που έλαβε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο είναι σαφής.
Ξεκάθαρο είναι επίσης και το πλαίσιο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάλλει και την δεσμεύει. Αυτό οφείλει να υπηρετήσει.
Η αντιστροφή της σημερινής παρακμής του Ταχυδρομείου, ο αναπροσανατολισμός του στο ταχυ-μεταφορικό έργο, η είσοδος σε νέους τομείς,  η αναδιοργάνωση και η οικονομική του βιωσιμότητα, είναι προτεραιότητα.
Έχει ρητή εντολή να αναμετρηθεί με τις παθογένειες δεκαετιών.
Αυτές ακριβώς που μας οδήγησαν ως εδώ.
Να τελειώσει με την ιδιότυπη  συν-διοίκηση. Άλλο η διοίκηση και άλλο το συνδικάτο. Διαφορετικός ο ρόλος τους.
Να αναζητήσει ευθύνες για το καθεστώς των εργολάβων, των αναθέσεων, των δημοσίων σχέσεων, των ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ. Όλα στο φως!
Έχει επίσης εντολή για αξιοκρατία, ισονομία και σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και των θεσμικών τους εκπροσώπων.
Ούτε βήμα πίσω!
Όσο κι αν απειλούν, όσο κι αν υπονομεύουν, όσο κι αν καταγγέλλουν.
Αδειανό σακί, δεν στέκεται όρθιο, λέει μια λαϊκή παροιμία.
Ο κόσμος τους γνωρίζει πολύ καλά. Τρία χρόνια δεν έγραψαν λέξη κατά της προηγούμενης διοίκησης. Γιατί άραγε;
Η ασυλία χρόνων γεννά θρασύτητα και οδηγεί πολλούς σε παρεκτροπές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Το μίσος και την απέχθεια για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, το δείχνουν με κάθε τρόπο. Δικαίωμά τους. Ας αγωνιστούν να  αναστήσουν ξανά το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ.
Θα πρέπει όμως να θυμούνται πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε σε 15 μήνες 3 εκλογικές αναμετρήσεις.
Όσοι ονειρεύονταν την αριστερή παρένθεση, ας το πάρουν απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για πολλά χρόνια. Οι ανόητοι και ανεγκέφαλοι που κραυγάζουν για κατάλυση δημοκρατίας, για πραξικοπήματα και γύψο, για διώξεις, για Κούβα και Β. Κορέα, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και της γραφικότητας. Ως τέτοιοι θα καταγραφούν.
Η αριστερά έδωσε αγώνες για την δημοκρατία σε δύσκολες εποχές. Χιλιάδες στελέχη της το πλήρωσαν με την ίδια τους ζωή. Κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάκτυλο.
Πολύ δε περισσότερο οι άκαπνοι και οι βολεμένοι.