13 Φεβ 2016

Παππάς: Δεν θα αφαιρεθούν άδειες, γιατί απλά δεν υπάρχουν - Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός

Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση αφαιρεί τις άδειες από τα κανάλια απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δηλώνοντας ότι «δεν θα αφαιρεθούν τηλεοπτικές άδειες, γιατί απλά δεν υπάρχουν». Μιλώντας στην εφημερίδα «παραπολιτικά., ο Νίκος Παππάς λέει...
ότι ήρθε η ώρα η πολιτική και η Δημοκρατία «να πάρουν τη ρεβάνς», και σημείωσε ότι η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν αποτελεί εκδίκηση αλλά «αποκατάσταση της ομαλότητας».
Πως θα γίνει ο διαγωνισμός
Προαναγγέλλοντας ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προκηρυχθεί εντός ολίγων ημερών, ο υπουργός Επικρατείας εξηγεί πως θα γίνει ο διαγωνισμός αυτός.
«Ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη», λέει.
«Ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα», τονίζει επίσης ο κ. Παππάς και προσθέτει: «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα».
Κι αν κριθεί αντισυνταγματικός;
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Νίκος Παππάς λέει πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».
Αναφερόμενος στην πρόθεση ορισμένων ιδιοκτητών να εκπέμψουν μέσω της Κύπρου, ο Νίκος Παππάς ξεκαθαρίζει ότι για αυτό δεν χρειάζονται άδεια, μπορούν να το κάνουν και τώρα, ενώ σημειώνει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια.
Πηγή:http://tvxs.gr