11 Φεβ 2016

Τσίπρας: Πλήρης διερεύνηση των αιτιών της πτώσης του πολεμικού ελικοπτέρου

Τη βαθύτατη οδύνη του εκφράζει ο πρωθυπουργός για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό. «Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα»...
σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ζήτησα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως  τα αίτια του δυστυχήματος» τονίζει.
«Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης» καταλήγει.
Συλλυπητήρια από τα κόμματα 
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο εξέδωσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος «τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πληρώματος εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε πως «σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε» και δήλωσε «συγκλονισμένος» για το γεγονός, εκφράζοντας παράλληλα τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειές του πληρώματος. «Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες του πληρώματος απέστειλε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Όπως είπε «αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει σημασία είναι η συμπαράστασή μας στη θλίψη και στην οδύνη των συγγενών τους».
Τη βαθιά οδύνη της και τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες του πληρώματος και στη μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού εξέφρασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πράγματι μια οικογένεια που υπηρετεί με φιλότιμο, επαγγελματισμό και αυτοθυσία τον ελληνικό λαό και τη χώρα».
«Οι ένστολοι, το Πολεμικό Ναυτικό, όπως και οι υπόλοιποι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων πληρώνουν πάρα πολύ βαρύ τίμημα για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας, όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ζήτησε να «διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια, γιατί δεν φτάνουν μόνο τα απλά συλλυπητήρια ή η συμπαράσταση που ο καθένας δίνει προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων, ηρώων στην ουσία, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
«Αποφράδα ημέρα είναι δυστυχώς η σημερινή. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε την οδύνη μας και τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του πληρώματος. Σήμερα όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά της που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα. Τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Πηγή:http://tvxs.gr