29 Νοε 2015

Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά πέφτει η θερμοκρασία

Βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα Κυριακή ο καιρός, με πρόσκαιρες μόνο βροχές, κυρίως στο νότιο Αιγαίο, κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
...


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ , στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα νοτιά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Λευκάδα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:http://www.enikos.gr