30 Νοε 2015

Συγκροτείται ειδική επιτροπή που θα συζητήσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

Στη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής που θα επεξεργάζεται τα προς συζήτηση θέματα για το ελληνικό χρέος, προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικήςστην επιτροπή, υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα μετέχουν τεχνοκράτες και...
πανεπιστημιακοί που θα ασχοληθούν με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Η σχετική συζήτηση αναμένεται να ανοίξει εντός του 2016.
Η Συντονιστική Επιτροπή θα εισηγείται σχετικά προς το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. το οποίο και θα διαμορφώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος.
Επίσης, το ΚΥΣΟΙΠ κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών, οριστικοποίησε το πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων σχετικά με την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς κατά τις προσεχείς ημέρες.
Το Ταμείο, το οποίο θα συσταθεί στην αρχή του 2016, θα εδρεύει στην Ελλάδα, την διαχείρισή του θα έχουν οι ελληνικές Αρχές, θα λειτουργεί σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί ανωνύμων εταιρειών και θα έχει ως μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης, αποφάσισε να καλέσει την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να συντάξουν και να υποβάλουν προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, εκθέσεων οι οποίες θα αποτιμούν τα αποτελέσματα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και θα αξιολογούν τη γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.