4 Οκτ 2015

Λαγκάρντ κατά Ελλήνων εφοπλιστών: Υπάρχει κουλτούρα φοροδιαφυγής

Ειδική περίπτωση στην Ευρωζώνη, χαρακτήρισε την Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ,  εντοπίζοντας την «ιδιαιτερότητα» της χώρας μας στο γεγονός ότι «υπάρχει μια κουλτούρα του να μην...
συνεισφέρεις στην κοινωνία πληρώνοντας φόρους». Την ίδια στιγμή επανέλαβε τη θέση της ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην Huffington Post, η διευθύντρια του Ταμείου σχολίασε ότι βάσει Συντάγματος, ολόκληρη η ναυτιλία είναι απαλλαγμένη από τους φόρους. «Μία από τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ορισμού της ναυτιλίας, για να πληρώνονται φόροι. Είναι λίγο αλλόκοτο. Σε κάποια φάση, 18 μήνες πριν, η ναυτιλία προσφερόταν να συνεισφέρει με φόρους, επειδή δεν πλήρωνε. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά μέρη», ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ.
Ερωτηθείσα για το ελληνικό χρέος και για την έκθεση του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι το Ταμείο δεν είπε ποτέ «να διαγραφούν» αλλά «να αναδιαρθρωθούν» τα δάνεια προς την Αθήνα. «Με αυτό το επίπεδο χρέους, με αυτό το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών, με την έλλειψη ελκυστικότητας της Ελλάδας ως οικονομικού προορισμού- όλοι γνωρίζουν ότι η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει», τόνισε.
Πηγή:http://tvxs.gr